Prima terapie combinată triplă pentru tratarea astmului este aproape de aprobare în Uniunea Europeană, în urma unei recomandări pozitive acordate de comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Astfel, CHMP a recomandat acordarea autorizației de punere pe piață în UE pentru medicamentul Enerzair Breezhaler, un nou tratament al astmului, care include și un senzor electronic opțional.

“Aceasta este prima terapie combinată triplă indicată în tratarea astmului, care constă dintr-o combinație în doze fixe de trei substanțe active (indacaterol, glicopirroniu și furoat de mometazonă), conținută în capsule și care se administrează cu ajutorul unui dispozitiv de inhalat. Opțional, în același ambalaj cu medicamentul poate fi disponibil și un senzor electronic, atașat la baza dispozitivului de inhalat, în scopul colectării de date referitoare la utilizarea dispozitivului de către pacient. Senzorul transmite datele către o aplicație instalată pe un smartphone sau alt dispozitiv adecvat”, a anunțat EMA, într-un comunicat.

 

Materialul integral pe www.360medical.ro.