Prima ediţie a Conferinţei Naţionale de Management Medical Modern Interdisciplinar, organizată de către Oameni şi Companii, cu sprijinul companiei Antibiotice pe 25 ianuarie 2013, la Iaşi, a reunit, în jur de 400 de participanți din regiunea Moldovei: medici de familie, farmacişti, manageri de spitale publice, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Colegiului Medicilor şi ai Colegiului Farmaciştilor.
Evenimentul a fost acreditat de către Colegiul Medicilor din Iaşi şi Colegiul Farmaciştilor din Iaşi.
În cadrul evenimentului, ce a abordat ca teme majore „Interdisciplinaritatea în sprijinul pacientului” şi „Percepţii, realităţi şi perspective despre medicamentul generic”, au luat cuvântul personalităţi şi lideri de opinie din comunitatea medicală, precum:
– Prof. Dr. Carmen Dorobăţ, „Up-date în infecţiile comunitare”.
– Prof. Dr. Mircea Onofriescu, „Portofoliul pentru sănătatea femeii”.
– Prof. Dr. Monica Hăncianu, „Plăgi şi arsuri uşoare – alternative terapeutice la îndemâna pacientului”.
– Prof. Dr. Dan Prelipceanu, „Este important să depistăm precoce depresia şi demenţa”.
– Şef Lucrări Dr. Şerban Turliuc, „Dezechilibrele determinate de afectarea somnului”.
– Dr. Tania Bernstein, „Pacientul diabetic – abordare eficientă pentru creşterea calităţii vieţii”.
– Farm. Gabriela Streit, „Campaniile educaţionale pentru sănătate – parteneriat între profesioniştii din domeniul sănătăţii în beneficiul pacientului”.
– Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, „O abordare etică în rezilierea conflictului brand vs generic farmaceutic”.
– Dr. Vasile Cepoi.
Participanţii la Conferinţa Naţională de Management Medical Modern Interdisciplinar au avut oportunitatea de participa la un curs inedit, dedicat gestionării comunicării în relaţia medic – pacient. Cursul prezentat de Liviu Gajora este un produs Oameni şi Companii realizat în urma unei cercetări aplicate pe specializarea medicinei de familie şi farmacologiei, parte a Programului Naţional de Management Medical Modern.
Pe parcursul trainingului participanții au avut ocazia să exerseze tehnici de consiliere specifice relațiilor de natură terapeutică, tehnici de asertivitate și tehnici de gestionare a situației în care este anunțat un diagnostic grav. Aceste tehnici au rolul de a crește gradul de complianță al pacientului, contribuind la eficientizarea comunicării în contextul medical.
Prima ediție a Conferinței Naționale de Management Medical Modern Interdisciplinar a fost organizată de către Oameni și Companii cu sprijinul extraordinar al Antibiotice Iaşi, în colaborare cu Colegiul Medicilor Iaşi şi Colegiul Farmaciştilor Iaşi.