banu-cristian.jpgSpitalul Clinic de Boli Infectioase „Victor Babes” din Bucuresti si Portalul www.medicalmanager.ro au organizat pe 30 ianuarie prima conferinta dedicata „Managementului medical modern in domeniul bolilor infectioase”, lansand astfel un cadru de lucru pentru profesionistii din domeniu.
Managerul general al Spitalului „Victor Babes”, Cristian Banu (foto), a subliniat ca ”agenda de lucru in domeniul bolilor infectioase este una incarcata si necesita, dincolo de implicarea specialistilor din spitale, o atentie speciala din partea autoritatilor publice locale si centrale”. El s-a referit la corelarea standardelor europene cu cele din Romania in domeniul bolilor infectioase, pregatirea specialistilor, oportunitatea realizarii unor proiecte speciale de cercetare, posibilitatea intrarii in parteneriate public-private, implicarea in proiecte europene.

„Extrem de important este si rolul unificarii tuturor profesionistilor din domeniul bolilor infectioase pentru elaborarea unor studii clinice si economice care sa conduca la simplificarea modalitatilor de finantare a patologiei, la alocarea unor valori relative corecte pentru plata pe caz rezolvat specifice si la recunoasterea caracterului special al patologiei bolilor infectioase”, a spus Cristian Banu.

El a facut referire la faptul ca unitatea sanitara se afla inclusa alaturi de Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” in programul de gripa aviara pentru care Banca Mondiala a alocat fonduri pentru achizitionarea echipamentelor, dar nu au fost identificate finantari pentru organizarea spatiului. Cristian Banu a mentionat si faptul ca desi a facut licitatii pentru achizitionarea de generatoare, anul trecut, nu a putut sa le cumpere pentru ca a avut finantare. Cristian Banu a adus in discutie si necesitatea elaborarii unor criterii pentru tratamentul bolilor costisitoare.

„Bolile infectioase sunt un domeniu extrem de dinamic si important atunci cand vorbim de sanatatea oamenilor”, a spus prof.dr. Emanoil Ceausu, directorul medical al spitalului si vicepresedinte al Societatii Romane de Boli Infectioase. El a adaugat ca „in acest domeniu avem obiective importante de lucru atat pentru medicii specialisti, cat si pentru managerii de spitale, dar vrem sa ne aliniem la standardele europene si internationale in urmatoarea perioada, la nivel national”.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Victor Babes” este al doilea din sud-estul Europei din punct de vedere al cazurilor tratate.