Spitalul Clinic de Recuperare Iași și UMF ”Grigore T. Popa” Iași vă invită la cursul „Prevenția obezitații: costuri și consecințe”, care va avea loc în perioada 23-25 noiembrie 2023 la Palas Congress Hall Iasi, Sala Ravel.

Obezitatea, considerată cea mai frecventă tulburare metabolică, nu reprezintă doar o preocupare estetică, ci mai degrabă o afecțiune cu implicații profunde asupra funcționării tuturor organelor și sistemelor corpului. Evoluția societății moderne a contribuit la o creștere semnificativă a numărului de persoane obeze și supraponderale în Europa, cu o rată de aproximativ 53%, iar această tendință în creștere este evidentă și în țara noastră, unde aproximativ 60% dintre locuitori se confruntă cu această problemă.

Deosebit de îngrijorător este faptul că obezitatea începe să se manifeste la vârste din ce în ce mai fragede, cu tot mai multe cazuri de obezitate pediatrică în creștere. Din nefericire, România ocupă un loc alarmant trei în Europa în ceea ce privește prevalența obezității infantile.

Obezitatea nu afectează doar aspectul fizic al individului, ci are, de asemenea, un impact semnificativ asupra sănătății mentale și contribuie la dezvoltarea a numeroase complicații, cum ar fi tulburările metabolice, afecțiunile cardiovasculare, afecțiunile pulmonare, problemele legate de sistemul locomotor, tulburările psihice, problemele digestive, și altele. Aceste complicații conduc la o creștere semnificativă a incidenței bolilor și a ratei de mortalitate la nivel global.

Coordonatori ai cursului sunt Prof. dr. Maria Magadalena Leon și Șef lucrări dr. Carmen Cumpăt.

Mai multe detalii aici.