Infecțiile cu agenți patogeni periculoși reprezintă o provocare majoră pentru toate sistemele de sănătate, inclusiv pentru spitalele din România indiferent că sunt noi sau vechi.

Orice unitate medicală de la momentul deschiderii devine un ecosistem complex în care vor exista culturi proprii de agenți patogeni periculoși la care se vor adăuga biocontaminanți aduși în permanență de persoanele și obiectele introduse.

Noile mutații și variante ale agenților patogeni periculoși prezenți în spitale fac metodele actuale de dezinfecție și decontaminare neeficiente.

Ca urmare, este primordială utilizarea unor metode și tehnologii de decontaminare care să fie eficiente, ecologice și cu un consum scăzut de energie electrică și consumabile.

Sistemul unic de “Biosecuritate Ecologică Integrată (B.E.I.) cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C” BIOCOMP pentru spitalele de stat, asigură decontaminarea și dezinfecția într-o manieră activă și preventivă, prin abordarea holistică integrată, blocarea tuturor căilor de contaminare posibile concomitent, prin dotarea cu dispozitive speciale fabricate în România, respectiv prin:

  • decontaminarea aerului în prezența sigură 24/7 a personalului medical și a pacienților (conform normelor și standardelor UE 2023);
  • decontaminarea suprafețelor în absența personalului medical și a pacienților (podele, pereți, ustensile, echipamente, paturi, mese, scaune, dulapuri etc. în minimum 15 minute);
  • decontaminarea obiectelor (măști, telefoane mobile, tablete, pachete, documente, tastaturi etc.) și dezinfecția încălțămintei în unitățile medicale;
  • decontaminarea autovehiculelor implicate în activitatea medicală.

Eficiența acestui sistem este bazată pe caracteristica unică a tehnologiei luminii ultraviolete UV-C care distruge complet lanțul structurii moleculare a oricărui agent patogen periculos existent (bacterii, mucegaiuri și virusuri).

În acest moment, compania BIOCOMP are capacitatea de a asigura „Biosecuritatea Ecologică Integrată cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C” în orice unitate medicală prin dotarea cu dispozitive speciale dedicate, astfel încât cu o singură dotare convenabilă se obțin beneficii timp de peste 20 de ani de utilizare, fără mentenanță, consumabile minime și consumuri energetice nesemnificative.

De asemenea, compania BIOCOMP a lansat franciza “BE SAFE” care reprezintă o oportunitate de transfer tehnologic de tip know-how – business către companii care oferă prestări de servicii către domeniul medical, asigurând „Biosecuritatea Ecologică Integrată cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C” a oricărui spaţiu de activitate din domeniul medical împotriva oricărui biocontaminant având full package-ul pentru demararea imediată a afacerii.

Pentru mai multe informații accesează următoarele link-uri: