bicaz_spital.jpgSpitalul orăşenesc din Bicaz ar putea fi redeschis curând după ce ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat solicitarea autorităţilor judeţene de transferare a 71 de paturi de la Staţiunea Bălţăteşti la această unitate sanitară. Decizia a aparţinut Ministrului Apărării deoarece staţiunea din Bălţăteşti se află sub administrarea acestui minister.

“Cât de curând se va redeschide acest spital pentru că am obţinut aprobarea ministrului Apărării de transferare a celor 71 de paturi de la Bălţăteşti la Bicaz. Aşa va putea fi încheiat un contract între spital şi Casa de Asigurări de Sănătate. Cert este că spitalul din Bicaz are personalitate juridică, dar avea nevoie de paturi”, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă.

Solicitarea de redeschidere a spitalului din Bicaz a venit din partea tuturor primarilor localităţilor arondate oraşului, dar şi a locuitorilor de pe Valea Muntelui care, în unele cazuri, sunt nevoiţi să parcurgă aproape 100 de kilometri până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Spitalul din Bicaz a fost închis în urmă cu doi ani în cadrul reformei în domeniu propuse şi aprobate de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES