Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, şi-a manifestat, luni, îngrijorarea că va rămâne fără personal medical în spitalele pe care abia le-a preluat.
Acesta a recunoscut că în spitalele ieşene îşi desfăşoară activitatea buni profesionişti, care însă nu sunt plătiţi aşa cum ar merita şi nu au condiţiile de lucru ca în sistemul privat, motiv pentru care e posibil să înceapă un nou exod al „halatelor albe”.
”După vizita prin spitale, îngrijorarea mea cea mai mare este plecarea în masă a cadrelor medicale. Ne pleacă medicii buni în străinătate. Problema e şi mai mare pentru că trag după ei şi alte cadre medicale. Numai la Spitalul de Pneumoftiziologie am înţeles că sunt 30 de asistente şi medici care vor pleca în curând”, a declarat, luni, presei Constantin Simirad, în urma vizitelor efectuate la spitalele preluate.
Din această lună, Consiliul Judeţean Iaşi are în administrare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza-Vodă”, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”, Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria”, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf Parascheva”. Potrivit statisticilor Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, din 2003 au fost eliberate aproximativ 1.500 de adeverinţe de malpraxis pentru cadrele medicale care au plecat să lucreze în clinicile din străinătate. Cei mai mulţi asistenţi care au solicitat astfel de adeverinţe sunt generalişti. Ei sunt urmaţi de asistenţi de medicină de familie, chirurgi, pediatri. AGERPRES