Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, cere Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) să cheltuiască mai eficient banii care vin de la Casa de Asigurări de Sănătate şi să externeze pacienţii mai repede, ca la privat, pentru a face economie.

Până când Spitalul Judeţean nu se va comporta ca un spital privat, în care, (…) ca să te operezi nu stai internat în spital trei săptămâni, după care eşti operat şi mai stai încă trei ca să îţi revii… Dacă mergeţi la un spital privat, veţi constata că te internează în ziua în care te operează sau cel mult cu o zi înainte, te operează, după care, după două trei zile, îţi dă drumul acasă, pentru că banii pe care îi iei de la Casa de Asigurări sunt aceiaşi fie că stai două zile în spital, fie că stai 30 de zile, însă cheltuielile cresc. Ăsta este un exemplu„, a arătat Daniela Cîmpean, marţi, într-o conferinţă de presă.

Conform preşedintelui CJ Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a încheiat anul 2016 pe minus, în sumă de 1,8 milioane de lei, contrar celor afirmate de fostul manager, care susţinea că unitatea medicală nu are datorii.

Preşedintele CJ Sibiu a precizat că prioritară în mandatul său este începerea construcţiei la un spital nou, pentru care există deja terenul. AGERPRES