costas_emilian1.jpgPrescriptia electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2013, este disponibila in solutiile informatice pentru spital si ambulatoriu din suita ARMONIA. Prescriptia electronica este integrata cu modulele medicale, financiare si administrative ale sistemului informatic pentru spitale.

Datele sunt introduse o singura data in aplicatia de prescriptie electronica din ARMONIA si devin disponibile pentru raportari obligatorii, obtinerea de statisitici si indicatori de performanta, sau in Dosarul Electronic al Pacientului.

„Pentru a-si dovedi utilitatea, prescriptia electronica trebuie sa comunice cu toate celelalte module dintr-un sistem informatic, datele sa fie introduse o singura data iar rapoartele sa fie usor de obtinut. Spitalele care implementeaza ARMONIA sanita, vor avea prescriptia electronica integrata nativ in sistemul informatic, simplificand astfel munca personalului medical”, a declarat Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet.

Comunicarea directa a prescriptiei electronice din suita ARMONIA® cu SIUI-SIPE, permite exportul direct de serii si numere pentru prescriptii electronice si pentru prescriptii electronice pretiparite „offline la domiciliu”. Astfel, personalul medical poate elibera prescriptii electronice direct din interfata ARMONIA®, fara a fi nevoie sa acceseze si interfata SIUI.

Integrarea nativa a prescriptiei electronice in suita ARMONIA® permite, conform reprezentantilor Dedalus TeamNet, generarea rapida a rapoartelor obligatorii din punct de vedere legal, in format SIUI. Alte situatii si statistici pot fi obtinute pe baza informatiilor din prescriptiile electronice, direct in modulul de raportari ARMONIA®: medicamentele prescrise cel mai frecvent, medicamente cu regim special, medicamente prescrise din anumite programe speciale, ponderea unor diagnostice din total, medici prescriptori etc.

Integrarea prescriptiei electronice din suita ARMONIA® cu Dosarul Electronic al Pacientului permite pastrarea istoricului pe pacient: medicamentele prescrise, identificarea alergiilor sau a altor tratamente medicamentoase curente care pot genera interactiuni.

„In Romania, una din 5 internari este cauzata de interactiunile nocive intre medicamentele luate concomitent de un pacient. Este important ca medicul sa detina toate informatiile privind tratamentul medicamentos al pacientului si despre diagnosticele anterioare, pentru a putea oferi o prescriptie corecta. Acest lucru poate fi realizat prin consolidarea informatiilor in Dosarul Electronic al Pacientului”, afirma Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet.

In cazul programelor nationale, urmarirea medicamentelor eliberate este posibila prin integrarea modulului de prescriptie electronica cu farmacia cu circuit inchis a spitalelor: „Integrarea cu farmacia spitalului permite verificarea stocului inaintea prescrierii. Tot pe baza datelor din prescriptia electronica si datorita interoperabilitatii intre aplicatii, asistenta poate exporta cu un click orarul de administrare al medicamentelor pentru pacientii internati si codul de identificare al pacientului.
Pe baza acestor informatii, pot fi realizate rapoarte privind medicamentele eliberate”
, adauga Emilian Costas.

Pentru mai multe detalii, accesati: www.dedalus-teamnet.ro

Despre suita ARMONIA®

Suita Armonia® este formata din aplicatii software specializate, interoperabile, pentru spitale si centre medicale private. Aplicatiile sunt comercializate in prezent in 12 tari si utilizate cu succes in peste 300 de spitale private, 250 de spitale publice, peste 280 de Laboratoare si 500 de Sali de Operatie din Italia.

Despre Dedalus TeamNet

Dedalus TeamNet este unul dintre principalii furnizori de sisteme informatice integrate pentru sectorul medical, din Romania.

Compania a rezultat dintr-un parteneriat strategic intre: TeamNet, unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme informatice din Romania, locul doi in top Deloitte Technology Fast 50 Central Europe in 2012 si Dedalus SPA, leader in solutii software pentru sistemul de sanatate public si privat din Italia.

Dedalus TeamNet ofera o suita de aplicatii interoperabile pentru managementul tuturor activitatilor medicale, administrative si financiare dintr-un spital public sau privat.