ponta_arafat.jpgPremierul Victor Ponta a participat, miercuri, alături de ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, la inaugurarea Ambulatoriului de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Primul ministru a apreciat investiţia şi a declarat că sănătatea este cel mai important, dar şi cel mai greu domeniu, fiind foarte important ca medicii şi asistentele să rămână în ţară. „Era absolut necesar ca Policlinica, Ambulatoriul să ofere condiţii civilizate. Am profitat de această ocazie ca împreună cu domnul ministru Arafat să discutăm despre următoarele investiţii care trebuie făcute la nivel judeţean şi la nivel naţional şi de fiecare dată, am spus-o şi o spun în continuare, din orice funcţie va ocupa domnul Arafat, că putem să gândim în perioada următoare un alt mod, sigur, în primul rând de finanţare mai bună a sistemului de sănătate, dar şi de folosire mai bună a banilor actuali, pentru că, de exemplu, prin ordonanţa pe care la propunerea ministrului Sănătăţii am adoptat-o ieri, privind modul de achiziţie centralizată a diverselor categorii de echipamente, chiar şi de medicamente, o să realizăm economii, dar nu economii pentru bugetul de stat, adică să se întoarcă înapoi 20 sau 25% la buget, ci practic să poţi să tratezi mai mulţi bolnavi, să poţi să achiziţionezi mai mult echipament performant”, a declarat premierul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că încurajează orice spital care acces la fonduri să se gândească la dezvoltarea ambulatoriilor. „Să ajungem la normalitate, în sensul în care ambulatoriile devin o parte foarte importantă a sistemului sanitar peste tot în lume. Încercăm să tratăm bolnavii mai mult în ambulatorii, în asistenţă medicală primară, decât să îi internăm în spitale, la spitale se internează numai dacă este strict necesar. Dezvoltarea ambulatoriilor este extrem de importantă, dotarea lor este extrem de importantă, aşa că ce vedem aici este un lucru normal, este un lucru care va trebui să ajungem la el în toate spitalele noastre şi peste tot pacientul să aibă acces la ambulatoriul de specialitate şi spitalul numai pentru urgenţe şi pentru cazurile care necesită internare”, a declarat Raed Arafat la Târgu-Jiu. AGERPRES