ponta_victor2.jpgExecutivul ar putea discuta săptămâna viitoare proiectul privind reforma sistemului sanitar, a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta.

„Am avut azi de dimineaţă o ultimă discuţie guvernamentală şi politică în cadrul USL legată de măsurile pe care le luăm în ceea ce priveşte reforma Sănătăţii. Domnul ministru Nicolăescu are acum şi mandatul politic, nu doar pe cel guvernamental. Probabil, săptămâna viitoare, veniţi cu modificările respective, vor fi lucruri bune, importante, legate de pachetul de bază de servicii, de programele de sănătate, de implicarea autorităţilor locale în dezvoltarea sistemului de sănătate, de implicarea universităţilor de medicină şi farmacie”, a afirmat primul-ministru.

Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii să nu înceteze să comunice măsurile pe care le intenţionează pentru ca „absolut toată lumea care e interesată de Educaţie şi Sănătate” să ştie ce se schimbă şi în ce direcţie.

Şeful Guvernului a precizat că, personal, nu este adeptul terapiilor de şoc, ci vrea ca reformele să fie explicate foarte clar înainte de a fi făcute. „Nu sunt adeptul în aceste două domenii atât delicate al terapiilor de şoc. Toată lumea a făcut terapii de şoc în România şi cu Sănătatea şi cu Educaţia. Nu cred că oamenii nu au înţeles. Nu faci reformă împotriva oamenilor, împotriva profesorilor, împotriva medicilor, împotriva copiilor, împotriva pacienţilor. Faptul că şi la Sănătate şi la Educaţie explicăm de zece ori măsurile, măsurăm de zece ori înainte să tăiem o dată, cred că aşa trebuie procedat”, a explicat Ponta. AGERPRES