ungureanu_razvan_MARE.jpgPremierul Mihai-Răzvan Ungureanu a dispus realizarea unui centralizator, în termen de o săptămână, pentru cazurile de achiziţii de medicamente pentru bolnavii cronici dintr-o sursă unică pentru a preveni situaţiile lipsei de medicamente, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Decizia a fost luată în contextul în care Guvernul a alocat joi 750.000 de lei din Fondul de rezervă pentru Ministerul Sănătăţii în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice.

„Premierul a dat un termen de o săptămână pentru realizarea unui centralizator pe cazurile cronice de achiziţii din sursă unică pentru prevenirea acestor situaţii. Vom avea o evaluare şi o sinteză a acestor achiziţii din sursă unică pentru a nu mai ajunge într-o asemenea situaţie de forţă majoră. Termenul este de o săptămână şi trimiterea premierului spre acest termen este fermă”, a afirmat Suciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a susţinut că în rezerva ministerului există medicamente, dar care sunt folosite în situaţii speciale. „În rezerva Ministerului Sănătăţii există medicamente, dar pentru situaţii de calamităţi, cel puţin morfinice sub formă injectabilă. Nu ne-am gândit vreodată ar putea să apară un astfel de hiatus în aprovizionarea cu medicamente. Însă astăzi în şedinţa de Guvern premierul a luat această decizie şi probabil că vom face o rezervă şi pentru o astfel de situaţie”, a spus Cepoi.

Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. AGERPRES