Premierul Emil Boc i-a sugerat, marţi, ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, să facă o „vizită inopinată” la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, pentru a rezolva problemele de acolo. Boc şi Cseke au participat, marţi, la inaugurarea unei secţii de primiri urgenţe la Spitalul Universitar Bucureşti, prilej cu care ministrul Sănătăţii i-a spus premierului că a iniţiat acest proiect în urma unei vizite inopinate la acest spital.
„Proiectul s-a născut dintr-o vizită inopinată”, a spus Cseke. „Alea sunt cele mai eficiente, domnule ministru, din punctul meu de vedere. Poate mergeţi şi pe la ‘Marie Curie’, tot inopinat şi poate mai rezolvaţi şi problemele de acolo”, i-a răspuns Boc, zâmbind. Presa a relatat că noua secţie de cardiologie de la Spitalul „Marie Curie” nu este folosită în prezent.
La inaugurarea de la Spitalul Universitar, premierul s-a arătat mulţumit de investiţia în unitatea de primiri urgenţe şi a apreciat că este un succes al Ministerului Sănătăţii. „Parcă am fi în filmul Spitalul de Urgenţă!”, a exclamat Boc pe holurile unităţii. De asemenea, el a lăudat şi programul de reformă iniţiat de ministrul Attila Cseke, susţinând că investiţia de la Universitar se datorează restructurării a zeci de spitale din întreaga ţară.
„Este un succes al Ministerului Sănătăţii, al conducerii spitalului, prin faptul că reuşesc să pună la dispoziţia oamenilor o unitate de primiri urgenţe la standarde europene, care sunt sigur că va alina multă durere şi va salva multe vieţi. Investiţia de aproape 4 milioane de euro de aici este o reuşită a Ministerului Sănătăţii şi o dovadă a faptului că reforma pe care domnul ministru a demarat-o îşi arată rezultatele pozitive prin infrastructura modernă în domeniul Sănătăţii. Sunt investiţii din banii ministerului, ca un rezultat al reconsiderării politicii în domeniu, iar acest lucru trebuie continuat. Faptul că în primăvara acestui an au fost restructurate mai multe spitale ne-a dat posibilitatea să avem mai multe resurse financiare pentru a le moderniza sau a le consolida pe cele care există şi sunt la standarde superioare”, a spus Boc, în discursul inaugural.
La eveniment au mai participat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, subsecretarul de stat Raed Arafat, consilierul prezidenţial Iulian Fota, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş. Pe holurile spitalului, premierul a avut şi un schimb de amabilităţi cu Poteraş, care este şi şef al Federaţiei Române de Lupte. „Cum au fost luptele?”, l-a întrebat Boc pe Poteraş, referitor la Campionatul Mondial de Lupte pentru juniori, găzduit de România. Primarul i-a răspuns premierului că evenimentul a decurs bine. AGERPRES