moinesti_spital_2012_2.JPGO noua premiera a fost inregsitrata pe 21 septembrie la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, la a doua prelevare de organe realizata la aceasta clinica alaturandu-se medicilor moinesteni o echipa internationala. Astfel, dupa colaborarea anterioara cu echipele centrelor de prelevare si transplant Iasi si Bucuresti, medicii din Moinesti au fost onorati de prezenta unei echipe din Olanda, specializata in prelevare si transplant pulmonar. De asemenea, la operatie au participat specialisti de la clinicile universitare din Bucuresti, Iasi si Tg. Mures.

Cu ocazia acestei prelevari multi organ, multi tesut , un rinichi, ficatul si cornea au ajuns la Iasi, un rinichi, os-tendon si piele la Bucuresti, cordul la Tg. Mures si nu in ultimul rand plamanii la Lieden, in Olanda.

Donatoarea, in varsta de 46 de ani, a fost transportata catre SMU Moinesti in noaptea de 19 spre 20 septembrie, in coma profunda cauzata de o hemoragie cerebral prin anevrism rupt, cu evolutie rapida spre moarte cerebrala. „In numele vietilor salvate multumim familiei donatoarei, care a inteles efortul nostru si a ales sa ni se alature”, a declarat dr. Adrian Cotarlet, Managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.