Ficatul, rinichii şi corneea unui pacient de 54 de ani au fost prelevate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva în cadrul unei intervenţii la care au participat mai multe echipe de medici de la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a informat joi conducerea unităţii medicale.

Prelevarea de organe, prima de acest fel în anul 2022 la SJU Deva, a avut loc pe 21 februarie, după ce familia pacientului a acceptat ca organele bărbatului să fie donate altor persoane aflate în suferinţă.

„Din dragoste pentru aproapele nostru… Aşa a gândit familia pacientului de 54 de ani care a decis ca din suferinţa pierderii celui drag să facă un gest altruist şi să dăruiască viaţă şi speranţă altor oameni aflaţi în suferinţă, prin acceptarea donării de organe. (…) Mulţumiri şi condoleanţe familiei îndoliate, Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi mângâiere pentru pierderea suferită”, a notat joi conducerea SJU Deva pe pagina de Facebook a instituţiei medicale.

SJU Deva este acreditat pentru activitatea de prelevare organe şi ţesuturi de către Ministerul Sănătăţii – Agenţia Naţională de Transplant, din anul 2013. De atunci, la acest spital au fost efectuate mai multe operaţii de prelevare de organe.

SJU Deva este administrat de Consiliul Judeţean Hunedoara. AGERPRES