Pe 10 septembrie, prefectul Radu Bud a avut mai multe intalniri consacrate analizarii stadiului furnizarii agentului termic in unitatile spitalicesti din judetul Satu Mare avand in vedere temperaturile destul de scazute inregistrate in ultimele zile dar si prognoza meteorologica pentru urmatoare perioada.
In cadrul discutiilor avute cu managerul si directorul medical de la Spitalul Judetean, Aurelia Vulciu si Cristian Rusu, s-a insistat asupra achizitionarii unui numar suficient de radiatoare electrice pentru sala de nastere astfel incat sa se poata asigura un climat corespunzator. In urma intrevederii avute de prefect cu presedintele Consiliului Judetean, Stefan Szabo, si primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a reiesit ca vor fi puse la dispozitia spitalului 10 radiatoare electrice iar pana la sfarsitul acestei saptamani sa se achizitioneze si alte radiatoare pentru dotarea tuturor saloanelor din sectia de nou- nascuti.

In privinta sistemului de incalzire centrala a spitalului, primarul Ilyes a anuntat ca in data de 11 septembrie va avea loc licitatia pentru executia acestui sistem in aripa de cladire a spitalului de pe strada Prahovei. Referitor la cladirea spitalului din Piata Eroilor Revolutiei, fostul spital municipal, realizarea unui nou sistem de incalzire este practic imposibila intr-un termen care sa permita functionarea lui in sezonul rece, astfel ca s-a decis ca firma care va castiga licitatia sa efectueze o revizie generala a actualului sistem de incalzire, mare consumator de gaze naturale si cu randament scazut, pentru a putea fi pus in functiune cat mai rapid posibil.

La intalnirea cu directorul Autoritatii de Sanatate Publica, dr. Dorina Dragos- Guran, prefectul a propus efectuarea unei evaluari a capacitatii energetice a centralei care deserveste sediul ASP pentru a se vedea posibilitatea furnizarii de agent termic pentru Spitalul de boli contagioase, aflat in vecinatatea institutiei, iar daca parametrii tehnici permit sa se treaca de saptamana viitoare la racordarea celor doua sisteme.