Peste 30 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus, activitatea fiind sistată în patru secţii ale cele mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES, miercuri, de purtătorul de cuvânt al spitalului, Violeta Tănase, secţiile în care au apărut probleme sunt Interne 1, Ortopedie, Chirurgie 1, Chirurgie Vasculară şi Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

Astfel, la Secţia Interne 1 au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus trei doctori, şapte asistente, trei infirmiere şi trei pacienţi, care au fost duşi la spitalul suport. Restul personalului este în curs de testare şi retestare, activitatea în această secţie, dar şi în cea de Diabet, aflată pe acelaşi palier, fiind sistată, în sensul că nu se mai fac internări.

De asemenea, în secţia şi ambulatoriul de ortopedie au fost testaţi pozitiv un doctor, cinci asistenţi, un brancardier şi o infirmieră, activitatea fiind sistată atât în secţie, cât şi în ambulatoriu, cazurile care necesită intervenţii fiind direcţionate către alte secţii de chirurgie.

Totodată, la Chirurgie 1 au fost confirmaţi cu COVID-19 cinci pacienţi, dintre care doi au fost deja transferaţi la spitalul suport, ceilalţi urmând să fie şi ei supuşi transferului. Şi în acest caz, activitatea secţiei este sistată.

Alte cazuri pozitive au fost depistate la Chirurgie Vasculară (patru asistenţi) şi la UPU (o asistentă şi un brancardier), a precizat Violeta Tănase. AGERPRES