card_sanatate2.jpgAproximativ 12,5 milioane de carduri au fost distribuite până în prezent prin poştă, dintre acestea 120.000 fiind iniţializate, a anunţat luni într-o conferinţă de presă preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.

Potrivit acestuia, în jur de un milion de carduri se află încă în circuitul poştal sau au fost returnate caselor de asigurări de sănătate. „Tipărirea şi distribuirea cardului va continua pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/ sau dobândesc calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Până în prezent au fost validate în sistem peste 120.000 de carduri de sănătate”, a afirmat Ciurchea.

El a spus că la începutul anului 2015, după o perioadă în care vor fi rezolvate problemele legate de modul de funcţionare a cardurilor, decontarea serviciilor medicale se va face doar în baza cardului de sănătate.

Ciurchea a mai afirmat că de la 1 februarie anul viitor, cel mai probabil, folosirea cardului va fi obligatorie. El a precizat că, după momentul în care cardul va deveni obligatoriu, dacă furnizorii de servicii medicale nu-l vor folosi, CNAS nu le va deconta acestora serviciile. AGERPRES