laborator_medicamente.jpgLista celor 50 de laboratoare în care se vor efectua testările necesare pentru tratamentul fără interferon a fost afişată pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, secţiunea „informaţii pentru asiguraţi”: www.cnas.ro/page/tratament-fara-interferon.html.

„Semnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista laboratoarelor şi centrelor de recoltare în care se vor efectua gratuit testările fibromax, genotipare şi viremiile, investigaţii necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon”, se precizează într-un comunicat al CNAS.

Potrivit sursei citate, în jurul datei de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigaţii vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului şi monitorizarea pacientului în următoarele centre din ţară: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Oradea.

”Începând de săptămâna viitoare, pacienţii pot solicita voucherele pentru investigaţiile necesare a fi depuse la dosarul pentru aprobarea tratamentului fără interferon. Consider că accesul la această nouă terapie este un pas important, extrem de necesar pentru această categorie de bolnavi. Sper ca anul viitor să putem extinde tratamentul fără interferon al hepatitei C şi la stadiul F3″, afirmă preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, în comunicatul citat.

CNAS precizează că pentru întocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fără interferon, pacienţii trebuie să se adreseze medicilor de specialitate care se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări din cele nouă centre desemnate. Comisia de specialitate a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va analiza dosarele depuse în vederea aprobării şi va verifica dacă acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicată pacientului de către casa de asigurări de sănătate unde acesta a depus dosarul. AGERPRES