Cercetările ultimelor luni au demonstrat că persoanele care au diabet de tip 1 sau 2 sunt mult mai vulnerabile la infecția cu noul coronavirus, iar prezența complicaţiilor diabetului sau alte boli cronice coexistente cresc riscul de infecţie cu COVID-19 pentru această categorie de pacienţi. Un factor de risc major pentru evoluţia severă a pacienţilor cu diabet zaharat şi COVID-19 este şi vârsta; persoanele peste 65 ani fiind mai vulnerabile.

Plecând de la această realitate, Oameni și Companii prin platforma RoDiabet.ro, cu susținerea asociațiilor de pacienți cu diabet și a specialiștilor în domeniu, a demarat în cursul lunii mai o amplă campanie națională digitală de prevenție, care își propune educarea, informarea și conștientizarea publicului larg, și în special a persoanelor cu diabet și familiilor acestora, cu privire la riscurile la care sunt expuse în timpul acestei crize coronavirus și modurile în care aceste riscuri pot fi controlate sau reduse.

Campania va cuprinde materiale de specialitate, în format text și video, realizate în colaborare cu asociațiile de pacienți și cu organizațiile profesionale ale specialiștilor în diabet și boli de nutriție, materiale ce vor fi publicate pe pagina RoDiabet dedicată în mod special acestui proiect, pe pagina de facebook RoDiabet și vor fi incluse în newsletterul săptămânal al portalului RoDiabet.ro. De asemenea, parteneri ai campaniei sunt portalurile specializate MedicalManager.ro, PreventieMedicala.ro și CASPA.ro – portalul Asociațiilor de Pacienți din România.