spital jud c-ta.jpgPoliclinica 2 a Spitalului Judeţean Constanţa intră într-un complex program de reabilitare, proiectul vizând reconstrucţia unei părţi grav afectate din clădire, reabilitarea termică şi electrică, dar şi schimbarea faţadelor clădirii. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar o parte din fonduri sunt asigurate de Consiliul Judeţean Constanţa.

„Reabilitarea ambulatoriului a început în toamna lui 2012 şi se va finaliza în luna august a acestui an. După cum aţi văzut deja, prima etapă a vizat demolarea casei scării şi a liftului, parte a clădirii care era în pericol de cădere, mai ales că turnul liftului era înclinat. La această porţiune se va reface practic tot, începând de la fundaţie. Următorul pas este refacerea subsolului tehnic, adică refacerea acestuia, schimbarea ţevilor, a sistemului de încălzire prin instalarea a trei centrale pe gaze, fapt pentru care vom înceta şi contractul cu RADET”, a declarat directorul administrativ al Spitalului Judeţean Constanţa, Renato Cristea, citat de ziarul „Cuget Liber”.

Acesta mai precizează că proiectul a fost realizat astfel încât să se păstreze atât arhitectura, cât şi structura iniţială a clădirii. „Reabilitarea va fi realizată conform autorizaţiei de construcţie care nu prevede schimbări majore în construcţia noului turn. Pentru că în Policlinică sunt şi cabinete medicale care practic nu aparţin Spitalului Judeţean, ci sunt închiriate de medici, reabilitarea nu se va face decât cu contribuţia acestora. Cât priveşte Spitalul Judeţean, adică beneficiarul, nu in-vesteşte niciun ban în acest proiect”, a mai spus Cristea.

După ce se vor încheia etapele de reconstrucţie şi reabilitare a clădirii, va începe reorganizarea şi dotarea cabinetelor cu aparatură medicală modernă. De asemenea, vor fi reorganizate o serie de spaţii nefolosite în scopul amenajării unei noi recepţii şi a unui laborator de analize medicale. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.