Nu toate informațiile care circulă în mediul online sunt și adevărate. Fie că ești pacient cu tuberculoză sau cunoști o persoană care suferă de această boală, alege să rămâi informat și alege doar site-urile cu informații sigure.

O astfel de sursă este platforma SC-TB, ce vă pune la dispoziție atât noutățile legislative cât și un forum pentru întrebări suplimentare. Platforma face parte dintr-un proiect finanțat prin programul Active Citizens Fund România.

Proiectul își propune să crească capacitatea organizațiilor din domeniul sănătății, în special al TB, și serviciilor sociale, de a formula metodologii integrate de furnizare a serviciilor pentru a răspunde mai bine nevoilor pacienților prin implicarea tuturor actorilor relevanti (instituții publice de la nivel local și central, ONG-uri, foști pacienti) și de a derula campanii de advocacy care să contribuie la o mai bună incluziune socială și profesională a pacienților.

Problema adresată o reprezintă lipsa unei metodologii de lucru la nivel județean pentru furnizarea de servicii integrate pacienților TB și familiilor lor.

Proiectul se derulează la nivel național și are 3 obiective:

  1. Dezvoltarea în mod participativ a unei metodologii de lucru pentru oferirea de servicii comunitare integrate care să răspundă nevoilor pacienților de TB și familiilor lor.
  2. Creșterea capacității a 60 de actori locali (ONG-uri, asistenți sociali, asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari, jurnaliști, medici de familie, asistenți medicali, psihologi etc) de a oferi servicii integrate pentru pacienții de TB si familiile lor.
  3. Derularea unei campanii de advocacy pentru adoptarea de către autoritățiile publice locale si centrale a metodologiei de lucru. Este și un obiectiv de dezvoltare organizatională – Dezvoltarea competențelor a 6 angajati ai ASPTMR de a oferi servicii (online, față in față și telefonic) de consiliere psiho-socială și asistență juridică pentru cel puțin 100 de pacienți cu TB sau familiile acestora.

 

Proiectul este derulat de Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR), în parteneriat cu:

  • Fundația Romanian Angel Appeal (RAA)
  • Uniunea Natională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)
  • Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice (CMPP)
  • LHL International Tuberculosis Foundation

Beneficiază de o finanțare în valoare de 249.468 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

 

Detalii pe https://asptmr-platforma.web.app/