Royal Philips, lider global în tehnologie medicală și Centrul Anderson pentru Studiul Cancerului din cadrul Universității din Texas, anunță colaborarea, prin prezentarea soluției software dedicată oncologiei de precizie – Precision Oncology Decision Support (PODS) – care va oferi oncologilor posibilitatea să acceseze o bază de date comprehensivă, cu terapii ce au la bază dovezi și studii clinice relevante.

Această colaborare va permite medicilor din întreaga lume să personalizeze terapia pe baza profilului genomic al pacientului, cu scopul de a îmbunătăți îngrijirea acestuia.

MD Anderson a dezvoltat sistemul de asistență în luarea deciziilor în oncologie drept un instrument bazat pe dovezi, pentru a facilita luarea deciziilor terapeutice la punctul de îngrijire.

Sistemul oferă informații importante, inclusiv terapii aprobate și studii clinice disponibile, ce au la bază modificările genetice din tumoră. Prin soluțiile Philips, clinicienii pot avea o perspectivă de ansamblu a acestor terapii și studii clinice, în contextul unei singure tumori a pacientului, ajutându-i astfel să ia o decizie informată în privința tratamentului acestuia.

„Am dezvoltat sistemul de asistență în luarea deciziilor în oncologie pentru a permite medicilor să înțeleagă și să acționeze mai bine asupra variațiilor genetice din interiorul tumorii fiecărui pacient, facilitând astfel cele mai bune tratamente posibile”, a declarat Funda Meric-Bernstam, M.D., Președinte al Investigational Cancer Therapeutics la MD Anderson.

„Prin colaborarea cu Philips, sperăm să împărtășim experiența noastră clinică cu medici din întreaga lume și să
contribuim la îmbunătățirea îngrijirii pacienților la nivel global”.

Astăzi, patologii și oncologii se confruntă cu provocarea de a rămâne la curent cu numărul tot mai mare de opțiuni de terapie și progresele rapide în testarea genomică, ale căror descoperiri moleculare necesită o expertiză din ce în ce mai specializată pentru interpretare.

Numărul în creștere a dovezilor pentru terapii imuno-oncologice recent aprobate necesită soluții care să simplifice complexitatea. Philips și MD Anderson își propun să ajute patologii și oncologii să-și îngrijească pacienții și să le ofere opțiuni terapeutice și studii clinice relevante bazate pe markeri tumorali.

„În lumina ultimelor descoperiri, a unei înțelegeri mai profunde a biologiei cancerului și a unui număr din ce în ce mai mare de studii clinice, practicile de oncologie pot oferi mai multe opțiuni ca niciodată pentru mulți pacienți”, a declarat Louis Culot, Directorul General de Informatică Oncologică Philips. „Extinzând colaborarea noastră de lungă durată cu MD Anderson, sistemul  de asistență în luarea deciziilor în oncologie devine disponibil pentru medici prin soluția de oncologie software Philips, oferind cele mai recente informații acționabile, care susțin luarea unei decizii clinice cu deplină încredere”.

Îngrijire oncologică completă

Soluțiile software și de genomică oncologică Philips oferă resurse relevante pentru realizarea tratamentului oncologic complet, pentru accesarea informațiilor legate de terapii bazate pe dovezi. Soluțiile unifică și eficientizează îngrijirea oncologică oferită pacientului, permițând colaborarea echipei clinice pentru a obține cele mai bune practici și rezultate, calitate medicală și sprijin în luarea deciziilor încă din etapa timpurie a diagnosticului, precum și pe parcursul tratamentului.