Acestora li se adaugă sute de salariați din asistență socială infectați, iar 29 dintre cei confirmați cu SARS-CoV-2 din rândul personalului medical și auxiliar din România au plătit tributul suprem, în primele șase luni de pandemie.

Au trecut mai bine de șase luni de la declararea primului caz de infecție cu SARS-CoV-2 în România, iar până acum, la nivel național s-a ajuns la aproape 85.833 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), din care 37.388 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 3.539 au decedat, potrivit raportărilor oficiale.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este, la ora actuală, de 7.225, iar 490 dintre acestea sunt internate la ATI, mulți dintre acești pacienții fiind în stare gravă, cu șanse reduse de vindecare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în jur 170 dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic. „Avem în acest moment în jur de 1.050 de paturi de terapie intensivă COVID complet utilate, dedicate patologiei COVID. Avem până în 500 de cazuri zilnic aflate în această terapie intensivă şi până în 170 de cazuri care necesită ventilaţie mecanică invazivă”, a explicat ministrul.

Citeste mai mult: SanatateaBuzoiana.ro