Dentotal Protect, alături de investitorul său, fondul de investiții Abris Capital, a inaugurat pe 18 iunie, în prezența principalilor săi parteneri de afaceri un depozit de 2.500 mp în noul amplasament Eli Park Chitila. Compania a investit deja peste 400 000 EUR în logistică, urmând ca prin deschiderea noii locații capacitatea de livrare și distribuție a comenzilor să se tripleze în 3 luni de la punerea în funcțiune.

Dumitru Matei, CEO Dentotal Protect, afirmă: „Pentru orice firmă de distribuție, o bună activitate logistică reprezintă o condiție esențială pentru a-și deservi cu succes clienții. Acesta este și motivul pentru care cel mai important proiect Dentotal – de după preluarea de către Abris Capital a companiei, în 2019 – îl reprezintă noul centru logistic pe care l-am inaugurat zilele acestea. Dacă înainte de pandemie centrul nostru logistic cuprindea o suprafață cumulată de 700 mp în trei locuri diferite, procesarea comenzilor fiind făcută în cea mai mare parte manual, noul centru logistic în care ne aflăm are nu doar o suprafață și o înălțime medie de trei ori mai mari, ci și sisteme noi și moderne de depozitare, manipulare și gestionare a stocurilor, un nou sistem informatic specializat (WMS), investiția totală în acestea fiind până în acest moment de peste 400.000 de euro.

Compania a anunțat că își urmărește mai departe planurile de creștere organică și prin achiziții, procesele de recrutare și selecție de personal fiind continuate și în perioada pandemiei, pentru a acoperi necesarul de personal.

„Piața de distribuție dentară, alături de întregul sector stomatologic, a fost printre cele mai afectate de criza COVID-19. Totuși, înainte de pandemie, această piață era una dintre cele mai dinamice și reziliente din economie, crescând cu 15-20% pe an, iar Dentotal creștea chiar mai repede decât piața. La o lună după încetarea stării de urgență, vedem piața revenind treptat la nivelul de dinainte și suntem optimiști în privința perspectivelor sale de dezvoltare. Au fost două luni mai dificile și pentru Dentotal, însă compania a fost bine pregătită să suporte eventuale șocuri și suntem mulțumiți să vedem că până acum a trecut cu bine de această  perioadă și că a folosit aceste două luni pentru a-și consolida operațiunile”, spune Mihai Zamfir, Manager de Investiții Abris Capital.