Peste 300 de asistenţi şi medici au participat, pe 12 și 13 octombrie, la „Conferinţa de îngrijire a pacientului” organizată în municipiul Satu Mare de Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind prezentate cele mai eficiente metode de îngrijire a bolnavilor din spitale, conform conducerii unităţii medicale. Managerul Satu Mare, Adrian Marc, a menţionat, la deschiderea oficială a conferinţei, că vor avea loc mai multe dezbateri şi workshop-uri pe tema îngrijirii pacientului, subiectul fiind unul de actualitate.
„Este o temă care abordează un subiect extrem de actual şi anume planul de îngrijire a pacientului. Este foarte importată, în ce priveşte segmentul actului medical, această componentă, pentru că foarte mult din ce înseamnă îngrijire la patul bolnavului, ca şi instrument, ca şi procedură, nu este încă foarte bine definitivată, nu este un model unic care să poată fi implementat. Noi practic ne dorim ca în aceste zile să aibă loc o dezbatere privind modul de îngrijire a pacientului, care sunt cele mai bune modele de bună practică, care sunt cele mai bune exemple, care sunt cele mai eficiente soluţii în ceea ce priveşte calitatea îngrijirii bolnavului, şi mă refer aici la calitatea îngrijirii directe. Vorbim de interacţiunea pe care o avem zilnic cu bolnavul, nu numai în timpul consultului medical, ci şi în timpul în care el stă practic în spital”, a spus Adrian Marc.
Evenimentul a fost organizat de SJU, în parteneriat cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali Satu Mare. AGERPRES