Peste 3.400 de bolnavi, internaţi în secţiile ATI ale Spitalului Universitar în acest an

Peste 3.400 de bolnavi au fost internaţi de la începutul anului în cele trei secţii Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), informează unitatea medicală, într-o postare pe Facebook.

“De la începutul anului 2018 şi până în prezent, în cele 3 secţii ATI din cadrul SUUB au fost internaţi 3.460 de bolnavi, totalizând un număr de 12.930 de zile de spitalizare. Un număr de 1.552 de pacienţi au fost ventilaţi, însumând 9.611 zile de ventilaţie, iar 329 au necesitat hemodializă, cu 724 de proceduri”, a precizat sursa citată.

Conform SUUB, toţi bolnavii internaţi în secţiile de ATI din cadrul spitalului “sunt monitorizaţi permanent cu ajutorul unor echipamente noi, de ultimă generaţie”. Secţiile ATI din cadrul SUUB au, în total, 50 de posturi.

“Fiecare post dispune de un monitor de funcţii vitale multiparametric, ventilator pentru ventilaţie asistată, pompe de perfuzie şi seringi automate. Totodată, fiecare pat are saltea activă antiescară, cu posibilitatea de percuţie pentru pacienţii cu probleme pulmonare, dar şi de cântărire în permanenţă a bolnavului, date care sunt apoi memorate pentru fiecare pacient în parte. Secţiile ATI dispun de paturi în care se poate efectua hemofiltrare, hemodializă şi ECMO (Oxigenare Extracorporală Arterio-Venoasă). Toate aceste paturi au fost schimbate în anul 2018”, se arată în postare.

Dr. Adriana Nica, managerul spitalului, a precizat că pacienţii sunt monitorizaţi în timp real, 24 de ore din 24. “Toate informaţiile din fiecare post sunt transmise către o staţie centrală care asigură monitorizarea pacienţilor critici. Practic, toate monitoarele din saloane sunt vizibile în acelaşi timp, pe un singur ecran. Medicii şi asistentele pot vizualiza concomitent parametrii funcţiilor vitale la toţi pacienţii din saloanele de ATI. Această monitorizarea continuă permite intervenţia imediată în caz de nevoie”, a declarat Adriana Nica. AGERPRES