building_health.jpgPeste 200 de medici și arhitecți se vor reuni pe 22 octombrie în cadrul unui proiect de comunicare interprofesională intitulat „Building Health Bucharest International Forum”, ce are ca temă calitatea spațiului medical românesc. Proiectul este realizat sub egida Colegiului Medicilor din România și a Ordinului Arhitecților din România și este rezultatul parteneriatului strategic încheiat recent între cele două organizații profesionale.

„Suntem bucuroși de încheierea acestui parteneriat, având ca principal obiectiv comun promovarea valorilor și a modelelor profesionale, a leadership-ului profesional și a exemplelor de bună practică din mediul profesional românesc, a rolului profesiilor în construcția unei societăți sănătoase și a calității spațiului medical românesc. Atât medicii, cât și arhitecții exercită o profesie liberală; noi, medicii, ne dorim ca activitatea și dezvoltarea noastră profesională să se desfășoare într-un spațiu adecvat tehnic și arhitectonic și avem convingerea că putem contribui la aceasta prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu Ordinul Arhitecților din România”, a declarat președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean.

La rândul său, președintele Ordinului Arhitecților din România, arh. Șerban Țigănaș, s-a declarat optimist în ceea ce privește parteneriatul încheiat pentru organizarea evenimentului. „Întâlnirea celor care realizează actul medical cu cei care pot configura spațiile pentru acesta, dar și pentru recuperarea și tratamentul pacienților își propune să conducă la inițiative care să vizeze catalizarea voinței politice, pe de o parte, și a standardului ridicat pentru practicile din domeniul asigurării, reabilitării și generării de spații pentru sănătate”, a afirmat arh. Șerban Țigănaș. AGERPRES