medic.jpgPeste 20 de posturi de medici rezidenţi sunt scoase la concurs de spitalele din judeţ, posturile oferite acoperind întreaga arie de specialităţi medicale.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, a declarat vineri că examenul de rezidenţiat va avea loc pe 20 noiembrie, iar până în prezent au fost depuse doar câteva dosare. Absolvenţii de medicină interesaţi îşi pot depune dosarele până pe 7 octombrie.

”La nivelul judeţului avem 24 de posturi destinate acestor categorii de medici, practic fiecare spital din judeţ are nevoie de astfel de medici rezidenţi. În Târgu-Jiu sunt două posturi, la Rovinari trei, la Turceni patru, iar la Târgu-Cărbuneşti, Motru şi Novaci, sunt oferite câte cinci posturi de rezidenţi. Întreaga arie de specialităţi este acoperită, fiind oferite posturi în laborator analize medicale, UPU, farmacie, neurologie, pediatrie şi radiologie”, a precizat Elena Piţian.

Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj a mai menţionat că înscrierile se fac la sediul instituţiei, iar dosarele candidaţilor vor fi trimise la Ministerul Sănătăţii pentru confirmare. AGERPRES