Peste 110 de cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sfântul Pantelimon’ din Focşani au fost depistate pozitiv la infecţia cu noul coronavirus de la începutul epidemiei de COVID-19 şi până în prezent, 59 dintre acestea fiind în prezent internate, în timp ce alţi 36 de angajaţi s-au vindecat şi au fost externaţi, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

În rândul personalului medical al SJU ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani au fost diagnosticate COVID-19 pozitiv 112 de persoane, dintre care 10 medici, 63 de asistenţi medicali, 30 de infirmiere, un brancardier şi opt persoane aparţinând altor categorii. Dintre cadrele medicale ale SJU Focşani depistate COVID-19 pozitiv, 36 sunt vindecate şi externate, 17 se află în izolare la domiciliu, 55 sunt internate în Secţia Boli Infecţioase a spitalului, o persoană este internată la Spitalul Municipal Adjud, iar trei persoane sunt internate la Spitalul din Râmnicu Sărat’, se arată într-un răspuns trimis AGERPRES de către reprezentanţii Biroului de presă al SJU Focşani.

Potrivit aceleiaşi surse, cele mai afectate secţii au fost Cardiologia, unde s-au îmbolnăvit de COVID-19 un număr de 19 cadre medicale, Chirurgia cu 18 cazuri, secţia de Medicină Internă cu 15 cadre medicale afectate, secţia de Terapie Intensivă cu 14 cadre medicale pozitive şi secţiile de Nefrologie şi Gastroenterologie, unde câte opt cadre medicale au contactat virusul SARS-CoV-2. De altfel, secţiile de Cardiologie şi Nefrologie şi-au întrerupt activitatea pentru o perioadă, din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Până în prezent, din rândul cadrelor medicale ale spitalului au fost testate aproximativ 330 de persoane, unele la Institutul ‘Cantacuzino’, altele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

În perioada 19 martie – 23 aprilie, din rândul personalului medical al Spitalului Judeţean au fost testate 106 persoane. Testele au fost lucrate de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, cu care SJU Focşani a încheiat un contract pentru testarea cadrelor medicale. În perioada 28 aprilie – 1 mai, din rândul personalului medical al Spitalului Judeţean au fost testate 223 persoane. Testele au fost lucrate de către DSP Vrancea’, au precizat reprezentanţii spitalului.

SJU Focşani s-a aflat, în perioada 13 aprilie – 8 mai, sub conducere militară după ce mai multe cadre medicale, dar şi managerul unităţii, Constantin Mândrilă, s-au îmbolnăvit de COVID-19. În prezent, spitalul este condus interimar de directorul medical, în aşteptarea numirii unei noi conduceri de către Ministerul Sănătăţii.