conferinta20.jpgAproximativ o sută de medici din nord-vestul ţării şi din Ucraina s-au informat despre noi tehnici de tratare a bolilor cardio-vasculare, în cadrul celei de-a treia ediţii a Zilei Medicale a Ţării Oaşului, care s-a desfăşurat la complexul Valea Măriei.

La manifestare au participat medici din Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Negreşti Oaş, dar şi din Ucraina, ediţia din acest an având ca temă „Actualităţi în bolile cardio-vasculare”. Potrivit organizatorilor, tema a fost aleasă având în vedere că numărul bolilor de acest fel este foarte mare în România, medicii având ocazia să se pună la curent cu noutăţile din domeniu.

Prof. dr. Dumitru Zdrenghea de la Secţia de cardiologie a Spitalului de Recuperare UMF Cluj-Napoca, a subliniat importanţa acestui eveniment, precizând că în formarea unui medic contează foarte mult „echipa interdisciplinară” şi faptul că pot fi puse întrebări şi dezbătute subiectele.

Au fost prezentate 20 de lucrări ştiinţifice, printre care „Algoritmul practic de diagnostic în insuficienţa cardiacă”, „Particularităţi ale hipertensiunii arteriale”, „Riscul operator la bolnavi cu HTA şi insuficienţă cardiacă”, „Obezitatea şi riscul cardiovascular”,
„Manifestări cardiovasculare în bolile digestive”, „Terapia cu sartani – o nouă abordare terapeutică”. AGERPRES