medicamente.jpgCasa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Mehedinţi a plătit 10,918 milioane de lei celor 46 de unităţi farmaceutice din teritoriu pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate, a declarat marţi reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Potrivit sursei citate, banii respectivi au acoperit cheltuielile făcute de farmacii până în luna februarie cu medicamentele gratuite şi compensate eliberate asiguraţilor pe bază de reţete şi 9% din cele efectuate în trimestrul al doilea al acestui an.

‘CJAS Mehedinţi şi-a onorat astfel obligaţiile contractuale, iar furnizorii de medicamente nu sunt în situaţia de a sista livrarea acestora. Din această cauză în judeţul Mehedinţi, în perioada care urmează, nu se va înregistra o criză a medicamentelor’, a precizat Barbu. În context, acesta a adăugat că achitarea facturilor farmaciilor se desfăşoară în conformitate cu reglementările care stabilesc decontarea lor la 180 de zile la care se adaugă alte 30 de zile pentru prelucrarea datelor. AGERPRES