Personalul din sistemul sanitar ar putea beneficia, de doua ori pe ani, de o prima de stabilitate, egala cu salariul de baza minim, corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale, din luna in care se face plata primei, potrivit unui proiect propus de Ministerul Sanatatii Publice.
De aceasta prima de stabilitate ar putea beneficia si personalul cu functii de conducere din spitalele publice, Institutul National de Hematologie Transfuzionala „C.T. Nicolau” Bucuresti, serviciile de ambulanta, Centrul National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii Bucuresti, precum si cel din centrele de transfuzie sanguina.

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern, personalul medical care este incadrat in baza unui contract individual cu timp partial de munca, avand norma de baza la o alta unitate sanitara, va beneficia de prima de stabilitate de la unitatea unde are norma de baza.

Nu beneficiaza de prima de stabilitate cadrele medicale care au fost in concediu de maternitate si care la data acordarii primei de stabilitate se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, potrivit propunerii de act normativ.