Dr. Reddy’s Laboratories România organizează joi, 26 noiembrie, simpozionul “Personalitate fără anxietate”, dedicat medicilor cu specialitatea psihiatrie. Evenimentul se va desfășura în București, la Sky Tower-Etaj 34. Vor conferenția: Prof. Univ. Dr. Mirela Manea, medic primar psihiatrie, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia”; Conf. Univ. Dr. Maria Ladea, medic primar psihiatrie, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia”; Șef Lucr. Dr. Mihail Pîrlog, sociolog, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.
Simpozionul acreditat EMC stabilește cadrul științific pentru abordarea din perspectivă medicală și socială a pacienților cu tulburări de anxietate, deschizând noi căi de dialog și de informare bazate pe experiența științifică și clinică a medicilor cu specialitatea psihiatrie. Anxietatea este o suferință marcată și disproporționată în raport cu severitatea sau intensitatea agentului de stres, luând în considerare contextul extern și factorii culturali care ar putea influența severitatea și manifestarea simptomelor .
“Simptomatologia anxioasă diferă de la o entitate la alta, ea poate induce teamă, anxietate, sau comportament evitant. Unele din tulburările anxioase apar din copilărie și au tendința de cronicizare dacă nu sunt tratate, fiind mai frecvent întâlnite la femei decât la bărbați (aproximativ 2:1). De multe ori anxietatea este asociată cu alte tipuri de patologii, extrem de frecventă fiind asocierea anxietății cu depresia. Astfel, aproximativ o treime dintre persoanele care prezintă anxietate generalizată sau tulburare de panică (atacuri de panică repetate) vor prezenta și o simptomatologie depresivă la un moment dat. De asemenea, persoanele care suferă de depresie au ca simptomatologie asociată anxietatea”, a declarat Prof. Dr. Mirela Manea, coordonatorul științific al evenimentului.
Conform Șef Lucr. Dr. Soc. Mihail Pîrlog „tulburările de anxietate sunt boli psihice foarte frecvente, care afectează numai în SUA aproximativ 40 de milioane de adulți cu vârsta peste 18 ani (18% din populație). Identificarea simptomelor, diagnosticarea precoce a anxietății, precum și intervenția terapeutică oportună și de bună calitate conduc la obținerea unui important beneficiu din punct de vedere socio-economic, atât pentru pacient cât și pentru cadrele medicale specializate ”.
Temele de pe agenda simpozionului fac referire la managementul anxietății, la nevoile neacoperite și direcțiile viitoare de cercetare, precum și la implicațiile anxietății la nivel individual, familial și social.
Accesul medicilor cu specialitatea psihiatrie la simpozion este gratuit și se face doar pe baza înscrierii prealabile și confirmării ferme primite din partea organizatorilor. Numărul locurilor este limitat. Pentru informații și înscrieri la eveniment contactați dorin.fazakas@houston.ro, 0756.030.393.