Leucemia este un tip de cancer care afectează celulele sanguine și măduva osoasă, țesutul din interiorul oaselor unde se formează celulele sanguine.

Persoanele care suferă de leucemie sunt predispuse la o serie de afecțiuni la nivelul pielii, de la erupții cutanate și vânătăi până la infecții și sângerări la suprafața pielii. Celulele produse în mod normal în măduva osoasă, cum ar fi celulele albe din sânge, care combat infecțiile și celule roșii din sânge, care transportă oxigenul în tot corpul și trombocitele, care ajută la formarea cheagurilor de sânge, vor fi înghesuite de celule leucemice anormale.

În plus, față de simptome precum greață, febră, oboseală, pierderea în greutate și infecții, leucemia poate produce, de asemenea, o varietate de afecțiuni ale pielii, cum ar fi vânătăi, erupții cutanate și sângerări.

„Cea mai frecventă afecțiune a pielii este sângerarea în piele. În alte cazuri, unii nu au afecțiuni ale pielii. Depinde de tipul de leucemie. Cele mai agresive tipuri, care necesită terapie cu celule stem sau chimioterapie, prezintă întotdeauna afecțiuni ale pielii”, spune Amy Forrestel, MD, director de dermatologie la Universitatea din Pennsylvania.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Hematologie.ro