Deși masca de protecție părea să fie eficientă numai pentru a evita răspândirea virusului, se pare că aceasta protejează purtătorii și de forme grave de boală. Potrivit specialiștilor, persoanele care poartă masca de protecție în mod corespunzător dezvoltă forme mai ușoare de Covid-19, în cazul unei posibile infectări.

Masca de protecție este eficientă în prevenirea infectării cu noul coronavirus, subliniază autoritățile, încurajând populația să respecte în continuare această măsură sanitară. Cu toate acestea, dacă te-ai infectat cu virusul, purtarea măștii de protecție pare să aibă și alte beneficii, precum dezvoltarea unor forme mai ușoare de boală.

„Vești bune – în caz de infecție COVID-19, cei care poartă constant masca în spațiile publice par să aibă simptome mai ușoare decât cei care nu poartă mască. Mecanismul se pare că este creșterea cantității de mucus protectiv din căile respiratorii, datorită temperaturii ușor mai ridicate a aerului inspirat (datorită purtării măștii). Purtarea măștii ne protejează de infecția COVID-19 și, în cazul în care suntem infectați, ne protejează de simptome mai severe”, explică pe Facebook Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică.

 

Materialul integral pe www.doctorulzilei.ro