achimas_cadariu1.jpgMinistrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a afirmat că în prezent se impune o regândire a importanţei direcţiilor de sănătate publică, în special în ceea ce priveşte exercitarea atribuţiilor de control.

„Legătura între diversele entităţi care tratează şi structurile de politici şi control s-a pierdut în diverse etape, prin descentralizare (…) şi în mod evident se impune o regândire a importanţei direcţiilor de sănătate publică în această economie, o altă modalitate de a face controalele (…), modul în care se vor face controalele încrucişate între judeţe, deci structuri din două judeţe vor controla un al treilea, dar şi alte măsuri pe care le vom anunţa”, a declarat ministrul Sănătăţii, după vizita la Spitalul de Pediatrie Piteşti.

El a mai anunţat că o clarificare a rolului direcţiilor de sănătate publică se va face începând de săptămâna viitoare. „Săptămâna viitoare, luni, va fi videoconferinţa şi în acel moment vom stabili şi data exactă şi faptul că directorul Direcţiei de Asistenţă Medicală va discuta în mod direct cu toţi directorii de direcţii sanitare în întâlniri regionale. Îşi vor îndeplini toate funcţiile de inspecţie şi control care le intră în fişa postului”, a precizat Cadariu.

El a menţionat că o altă prioritate a Ministerului Sănătăţii o reprezintă criza de medici epidemiologi. „Ne interesează şi situaţia despre care s-a vorbit, a medicilor epidemiologi, modalitatea de a stabili infecţiile nosocomiale. Prima concluzie pe care a avut-o analiza noastră în cazul infecţiilor nosocomiale a fost că epidemiologii sunt prea puţini”, a spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES