Ministerul Sănătății a făcut un prim pas important pentru introducerea remdesivir, medicament aprobat condiționat ca tratament pentru Covid-19 în Uniunea Europeană, pe lista medicamentelor compensate din România.

Astfel, un ordin al ministrului Sănătății (nr. 1353/2020), publicat vineri în Monitorul Oficial și intrat în vigoare, a modificat și completat ordinul ministrului sănătății nr. 861/2014 pentru aprobarea criteriilor și metodologiei de evaluare a tehnologiilor medicale.

Una dintre prevederile noului ordin este adăugarea unui nou criteriu de evaluare a DCI-urilor noi aprobate pentru tratamentul bolilor infecțioase provocate de agenți patogeni ce pot determina epidemii/pandemii cu impact major asupra sănătății publice – criteriu numit “DCI nouă aprobată în tratamentul bolilor infecțioase epidemice” și care are 80 de puncte.

În acest moment, în cazul Covid-19, doar remdesivir este aprobat ca tratament în UE, inclusiv în România – după aprobarea acordată în 3 iulie de către Comisia Europeană, valabilă pentru toate cele 27 de state membre ale UE.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro