Neuropatie_Congres_2015.jpgCea de-a III-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic se va desfășura în perioada 15-17 octombrie 2015, la Hotel Ramada Parc din București. Eveniment cu participare internațională, Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic se va concentra pe problematica neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic și, la nivel structural, va crea un cadru științific de cooperare pentru profesioniști proveniți atât din branșele vizate, cât și din specialități conexe.

La congres sunt așteptați profesioniști implicați în îngrijirea pacienților cu diabet zaharat, neuropatie diabetică și specialiști din domenii conexe: neurologie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicină de familie.

Invitații internaționali la cel de-al treilea Congres Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic sunt personalități de renume ale lumii medicale: prof. dr. Andrew Boulton (Marea Britanie), prof. dr. Henning Andersen (Danemarca), prof. dr. Roy Freeman (SUA), prof. dr. Rodica Pop Busui (SUA), prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), prof. dr. Solomon Tesfaye (Marea Britanie), dr. Dinesh Selvarajahn (Marea Britanie), prof. dr. Alin Știrban (Germania), prof. dr. Ralf Lobmann (Germania), dr. Helga Zeller Stefan (Germania), dr. Karin Shara (Slovenia), prof. Frank Bowling (Marea Britanie).

„Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic va crea, prin invitații de prestigiu, prin programul complex și prin temele abordate, un cadru științific în care colaborarea, schimbul de experiență și noutățile vor fi obiective puternice. Lectorii se vor axa pe subiecte de ultimă oră, din domeniul neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic și vor stabili puncte comune de discuții, la granița cu alte discipline medicale. Sesiunile de prezentări vor fi bogate în informație variată, iar invitații din străinătate, mai exact din Statele Unite, Germania, Danemarca, Slovenia, Anglia, printre care și prof. dr. Andrew Boulton, președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, vor aduce un plus de valoare manifestării”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Programul evenimentului este unul complex, care va pune accentul pe relația dintre sistemul nevos central și diabet, pentru a eficientiza practica medicală, în domeniu.

Printre marile teme medicale din sfera neuropatiei diabetice, abordate de lectorii invitați la cea de-a III-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, se vor număra: Depistarea neuropatiei nediagnosticate și evaluarea impactului pe care îl are asupra vieții; Magneziul și relația dintre diabet și sistemul nervos central; Diabetul și depresia; Actualități în hipotensiunea ortostatică; Neuropatia diabetică de la periferie până la implicarea sistemului nervos central; Complicațiile diabetului; Managementul piciorului diabetic, de la depistare la operație; Rolul podiatrului în echipa pentru piciorul diabetic, de la teorie la practică; Impactul ulcerațiilor și amputărilor asupra calității vieții pacienților și multe altele.

Pentru înscrieri la cel de-al III-lea Congres Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, medicii sunt rugați să acceseze site-ul www.neurodiab.org.