Declară Sergiu Neguţ, Director General Adjunct Centrul Medical Unirea, într-un interviu acordat Portalului MedicalManager.ro.
Sergiu Neguţ vorbeşte despre planurile CMU pentru 2011, despre investiţiile majore pe care le vor realiza şi despre pariurile pe care serviciile medicale trebuie să le câştige în viitorul apropiat.
2010 a fost pentru noi un an tumultos
“Am început 2010 cu cea mai mare tranzacţie din istoria serviciilor medicale din România, prin care gigantul investiţional Advent a preluat 80% din acţiunile CMU. Imediat după aceea, am intrat într-un proces extrem de rapid de pregătire a creşterii viitoare. Astfel, 2010 a fost anul întăririi echipei de management şi anul în care CMU a lansat o serie de proiecte de anvergură deosebită pentru piaţa de servicii medicale private din România. Pe întreg parcursul lui 2010 am continuat să deschidem facilităţi noi, dar dincolo de numărul de inaugurări, creşterea s-a vazut în construcţia echipei, în numărul mare de profesionişti de top pe care am reuşit să-i atragem în această perioadă.
Tot 2010 a însemnat pentru CMU şi fuziunea cu Euroclinic şi deschiderea unui nou spital de dimensiuni mari în Bucureşti. Şi să nu uităm proiectul celui mai mare complex medical din Braşov care cuprinde spital cu maternitate, policlinică, centru de imagistică şi laborator , şi care estimăm că va avea un impact major şi va schimba în mod radical percepţia asupra serviciilor medicale private în acest oraş.
2011 va fi marcat de maturizarea fuziunii cu Euroclinic
“Principalul proiect în care este angajat CMU şi care este emblematic pentru sfârşitul anului 2010 şi începutul anului 2011 este fuziunea cu Euroclinic. Vorbim de două companii extrem de puternice din domeniul medical, cu nişe de performanţă complementare, cu echipe de profesionişti şi de o parte şi de cealaltă. Este foarte important să găsim direcţia comună şi să implementăm un set de politici şi proceduri de lucru care să ne permită să construim pe fiecare din zonele noastre de excelenţă. Pe de altă parte, trebuie să realizăm un cadru motivant pentru oamenii valoroşi din cele două echipe. Este un proiect complex care nu poate fi finalizat în câteva luni; nu ne dorim să facem doar o fuziune în care să păstram lucrurile bune din cele două organizaţii, ci ne dorim ca integrarea să reprezinte o platformă pentru creşterea viitoare.
Un proiect la fel de important pentru noi, dar care nu poate fi la fel de uşor individualizat, care nu poate fi legat strict de o clădire sau de o locaţie nouă, este proiectul de a atrage şi de a dezvolta noi profesionişti în domeniul serviciilor medicale, care să asigure livrarea de servicii medicale de calitate. Prin fuziunea cu Euroclinic vorbim despre o organizaţie care îşi propune să gestioneze peste 1000 de medici în relaţia lor cu pacienţii. Astfel, proiectul nostru cel mai important de dezvoltare devine gestionarea performanţei lor profesionale, într-un mod prin care să ne asigurăm că investim nu numai în clădiri şi aparatură, ci şi în oameni. Vrem sa construim un cadru în care aspiraţiile profesionale ale medicilor sa fie îndeplinite aici, în România. Spun asta pentru că în ultimii ani asistăm la un exod al medicilor români în afara graniţelor şi cred că pariul pe care îl facem în următorii ani, şi în special în 2011, este următorul: cum să reuşim să ţinem în ţară profesioniştii şi cum să reuşim să atragem profesionişti de valoare din occident să se întoarcă în România şi să-şi susţină proiectele profesionale aici, pe infrastructura pe care CMU o pune la dispoziţie.”