Autoritatea de Sanatate Publica Suceava Suceava a fost informata de conducerea Spitalului de Urgenta ”Sfantul Ioan cel Nou” ca, incepand de pe 12 noiembrie si pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a blocului alimentar, prepararea hranei bolnavilor se va face la un restaurant apartinand Regiei Autonome de Protocol.
Directorul ASP Suceava, Silvia Odette Nicolae, a declarat ca, in baza semnarii unei intelegeri intre spitalul judetean si restaurantul regiei de protocol din Suceava, hrana va fi livrata cu o masina speciala, ce va asigura conditii coresponzatoare pentru siguranta alimentara a bolnavilor. Nicolae a precizat ca ASP va supraveghea atent, din punct de vedere igienico-sanitar, traseul alimentelor de la producator la pacient. Conducerea spitalului estimeaza ca lucrarile blocului alimentar vor fi finalizate pana la mijlocul lunii decembrie.

Blocul alimentar al celei mai mari unitati spitalicesti din judet a fost inchis temporar si supus unor lucrari de reabilitare, in urma constatarii de catre inspectorii sanitari si veterinari a conditiilor precare de aici. Acestia au constatat ca instalatiile de preparare a hranei sunt ruginite, peretii bucatariei sunt mucegaiti si au tencuiala cazuta, reprezentand o sursa de infectie pentru pacienti si cadrele medicale ce servesc masa in spital.