sala-operatii.jpgO operatie de by-pass a fost efectuata in premiera la Spitalul Judetean din Ramnicu Valcea, ea fiind realizata de dr. Adrian Cacoveanu.

„Primul lucru este ca de acum inainte pacientii nu trebuie sa mai mearga la Bucuresti sau la alte spitale din tara. Spitalul din Ramnicu Valcea si colectivul de medici de aici dau astfel usor in timp o reputatie. Asa se construieste un brand medical”, a declarat joi dr. Cacoveanu.

Ion N. (63 ani), din Dragoesti, suferea de tromboza de aorta terminala si sindrom leriche – aorta infundata. Nu mai putea merge si avea dureri la nivelul picioarelor. El a fost preluat de dr. Cacoveanu. „Daca nu interveneam la timp, pacientul ar fi decedat”, a spus dr. Cacoveanu. Operatia a durat cinci ore, anestezia s-a facut astfel incat pacientul a ramas tot timpul treaz. Colectivul de medici care l-au operat pe Ion N. a fost compus din dr. Rodica Cornoiu medic primar ATI si dr. Florin Popescu medic primar chirurg. By-pass-ul montat este o proteza albagraft – un tub bifurcat, care face legatura intre aorta, care era infundata si membrele inferioare. In prezent, potrivi declaratiilor dr. Cacoveanu, pacientul se simte bine si este in proces de refacere. AGERPRES