Spitalele din Slatina, Caracal, Corabia şi Balş vor primi containere dotate cu radiatoare, de la Rezerva de Stat, pentru a realiza triajul pacienţilor, au anunţat joi reprezentanţii Instituţiei Prefectului Olt.

Fiecare dintre cele patru spitale din oraşele menţionate vor primi câte un container (construcţie uşoară din elemente modulate) şi radiatoare electrice pentru încălzirea acestora.

La Spitalul Judeţean de Slatina predarea containerului s-a făcut joi, în prezenţa prefectului Florin Homorean şi a şefului structurii teritoriale Olt a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, Ştefan Dumitrescu.

Tot joi au fost distribuite şi montate aceste containere şi la spitalele din Caracal, Corabia şi Balş.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt, remis joi AGERPRES, distribuirea construcţiilor din elemente modulate către spitale, pentru triajul pacienţilor, are loc în urma unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt care a decis implementarea unei soluţii adecvate sezonului, având în vedere că în prezent triajul se realizează în corturi.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probeleme Speciale a iniţiat apoi demersurile de scoatere de la rezervele de stat, gratuit, a containerelor şi radiatoarelor electrice pentru spitale.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este spital COVID-19 de faza a II-a iar spitalul Municipal Caracal este spital suport COVID-19. În cele două unităţi medicale sunt în prezent internaţi peste 100 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. AGERPRES