Olt: O treime dintre paturile de la ATI, ocupate de pacienţi cu Covid-19

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au anunţat luni că 10 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 primesc îngrijire la ATI, ceea ce înseamnă că o treime dintre paturile din secţiile de terapie intensivă sunt ocupate cu pacienţi cu noul coronavirus.
În spitalele din judeţul Olt sunt 29 de paturi la secţiile ATI. DSP Olt a informat luni că în spitalele din judeţ sunt internaţi 90 de pacienţi cu Covid-19 şi 10 dintre aceştia primesc îngrijiri în unităţile de Anestezie şi Terapie Intensivă din Slatina şi Caracal.
În privinţa numărului de cazuri confirmate, acesta a fost în scădere accentuată faţă de ziua precedentă, luni fiind raportate numai trei cazuri noi, în timp ce duminică au fost anunţate 22 de cazuri noi.
DSP Olt a precizat luni că 41 dintre persoanele din judeţ infectate cu noul coronavirus au decedat, în ultimul caz de deces al unui pacient infectat cu SARS-CoV-2 fiind vorba de o femeie în vârstă de 65 de ani care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era internată la secţia ATI a spitalului începând din 12 august.
Totodată, în judeţ 749 de persoane infectate cu noul coronavirus s-au vindecat. AGERPRES