Octavian Popescu este medic specialist în chirurgie generală şi viscerală, cu supra-specializare în chirurgia colorectală. Și-a făcut rezidențiatul în Germania și s-a stabilit acolo împreună cu soția sa, tot medic. În clinica Aschaffenburg, unde lucrează în prezent, câțiva dintre chirurgii cu experiență au fost redirecționați către secțiile de terapie intensivă care se ocupă de pacienții Covid-19. Octavian a fost primul dintre chirurgii care a început rotația pe o astfel de secție. Despre experiența sa clinică, despre felul în care face față Germania pandemiei de coronavirus, dar și despre problemele cu care se confruntă medicii germani în lupta cu SARS-C0V-2 aflați din interviul acordat în exclusivitate pentru 360medical.ro.

Cum reușește Germania să țină sub control pandemia de coronavirus, având în vedere că numărul deceselor este foarte mic în comparație cu cel al cazurilor de Covid-19 față de alte țări care se confruntă cu aceeași situație?

Rata mică a mortalității Covid-19 în Germania se datorează inițial vârstei scăzute a pacienților infectați. Marea majoritate a acestora a căpătat infecția în stațiunile de ski din Austria. Autoritățile germane au luat din timp decizia ca toți cei care au fost în zonele de risc cunoscute, să fie testați și carantinati la domiciliu. Odată cu răspândirea infecției, au fost afectați și vârstnicii, ceea ce a dus la creșterea numărului de decese.   

 

Materialul integral pe www.360medical.ro.