Oamenii de știință lansează o nouă teorie în privința pandemiei de coronavirus: măștile ar expune persoanele care le poartă la o cantitate suficientă de virus care ar putea declanșa răspuns imunitar.

Noua teorie a fost publicată în Jurnalul de Medicină New England și este inspirată de vechiul concept de variolare, expunerea deliberată la un agent patogen pentru a genera un răspuns imun protector. Încercată mai întâi împotriva variolei, procedura riscantă nu prea a mai fost folosită, dar a pregătit calea pentru apariția vaccinurilor moderne.

Expunerea la virus, dar prin purtarea măștii, nu înlocuiește vaccinul. Dar datele de la animale infectate cu noul coronavirus, precum și informații despre alte boli, sugerează că măștile, prin reducerea numărului particule purtătoare de virus care ajung căile respiratorii ale unei persoane, ar putea reduce șansele purtătorului de a se îmbolnăvi. Și dacă un număr mic de agenți patogeni încă se strecoară prin mască, susțin cercetătorii, acestea ar putea determina corpul să producă celule imune care să-și „amintească” virusul și care vor rămâne active, notează New York Times.

 

 

 

Materialul integrla pe www.gandul.ro