Pe 11 mai a fost prezentată în premieră la București o tehnică revoluționară pe care o pot aplica de acum chirurgii români în efectuarea artroplastiei totale de șold printr-un abord minim-invaziv, bazându-se pe dispozitivul CORAIL® Hip System. Evenimentul a fost organizat de Ronda Medical, care este unic distribuitor autorizat al acestui dispozitiv pe teritoriul țării noastre.

Chirurgi și medici rezidenți din domeniul ortopediei, traumatologiei și pediatriei de peste tot din țară au participat la evenimentul de prezentare a noii tehnici de abord ce s-a desfășurat la Spitalul Monza din București. Ziua următoare, în data de 12 mai, începând cu ora 11:00, aceștia au putut viziona și o demonstrație chirurgicală live a noii tehnici de ultimă oră, care a constat în realizarea unei operații de protezare minimum-invazive utilizând proteza de șold CORAIL® Hip System. Operațiile au fost efectuate de către Dr. Gregor Kavčič de la Spitalul GH Novo Mesto din Slovenia și Dr. Gabriel Dinu de la Spitalul Monza și transmise live din Blocul Operator. Participanții la demonstrație au avut posibilitatea de a interacționa în timp real cu cei doi chirurgi pentru diverse întrebări.

„În ultimii ani, Ronda Medical a facilitat introducerea unor tehnologii inovatoare în spitalele românești și a contribuit la îmbunătățirea calității serviciilor pe care le oferă sistemul medical pacienților. Ca reprezentanți ai DePuy Synthes în România și parte a Grupului Johnson & Johnson, suntem mai mult decât mândri să lansăm un astfel de produs la noi în țară și avem încredere că această lansare reprezintă un pas înainte în atingerea obiectivului pe care l-am început în urmă cu 18 ani, anume acela de a revoluționa domeniul chirurgiei aparatului locomotor”, declară Cristian Bucur, Director General Ronda Medical.

Dispozitivul Corail a fost implantat pentru prima dată în 1986 în Franța și este folosit, în prezent, în peste 75 de țări de pe glob. A fost aprobat de FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite la scurt timp după aceea și recunoscut ca produs de cea mai înaltă calitate (nota 10A) de către ODEP (Orthopaedic Data Evaluation Panel) din Marea Britanie, calificativ acordat în 2004 și în 2015. El este considerat un lider în rândul protezelor de șold obișnuite datorită acoperirii implantului necimentat cu hidroxiapatită (HA). În multe țări, dispozitivul este considerat a fi standardul de Aur în îngrijirea pacienților, în special pentru atroplastia totală de șold, în comparație cu alte implanturi necimentate de șold de pe piață.

Utilizarea protezei Corail® are o rată de supraviețuire de 99,1% conform unui studiu demarat de dr. Chatelet JC de la Revue de chirurgie orthopedique et reparatrice de l’appareil moteur în 2004. Studiul analiza 120 de cazuri consecutive, pe parcursul a 12 ani.