Joi, 14 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, profesioniștii din domeniul sănătății sunt așteptați la o nouă ediție Rodiabet Ora Specialistului, dedicată noului ghid european privind reducerea riscului cardiovascular la persoanele cu diabet zaharat. Vor fi alături de noi pentru a explica noile direcții de prevenție, diagnostic și tratament, doi medici diabetologi – conf. dr. Anca Pantea Stoian și prof. dr. Bogdan Timar, alături de medicul cardiolog – șef lucrări dr. Ștefan Busnatu și specialistul în tehnologie Mihaela Onofrei, fondatorul companiei Apollo AI Technologies, care a dezvoltat primul chatbot medical din țara noastră.  Înscrierile sunt deschise pe pagina întâlnirii, aici: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-8/.

Există o legătură puternică între bolile cardiovasculare si diabetul zaharat, de foarte multe ori riscul pentru boli cardiovasculare fiind deja crescut cu mult înaintea descoperirii diabetului. Pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 au o probabilitate de 2-4 ori mai ridicată de a dezvolta boli cardiovasculare. Mai mult, riscul de deces este cu 50-90% mai crescut la persoanele cu insuficienţă cardiacă şi diabet, faţă de persoanele care au doar insuficienţă cardiacă.

În acest context, elaborarea unor recomandări specifice pentru prevenţia şi managementul bolilor cardiovasculare la pacienţii cu diabet este o necesitate.

Noul GHID ESC pentru reducerea riscului cardiovascular la pacienții cu diabet, lansat la finalul lunii august, aduce un nou scor pentru estimarea riscurilor, recomandări privind screening-urile și utilizarea noilor clase de medicamente.

Vrei să afli de la specialiști mai multe despre noul ghid european pentru reducerea riscului cardiovascular la persoanele cu diabet zaharat?
Participă la Ora Specialistului RoDiabet, ediția 8 din 14 septembrie 2023, un eveniment adresat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.