O nouă abordare a vaccinării pentru prevenirea HIV a avut succes în studiile de fază I, au raportat IAVI și Scripps Research. Potrivit organizațiilor, vaccinul a stimulat cu succes producția de celule imune rare necesare pentru a genera anticorpi împotriva HIV la 97% dintre participanți.

Vaccinul a reușit să vizeze celulele imune dorite și ar putea deveni prima etapă a unei strategii de vaccinare în mai multe etape pentru combaterea HIV și a altor boli virale.

Vaccinul este dezvoltat pentru a acționa ca un primer imunitar, pentru a declanșa activarea celulelor B naive printr-un proces numit direcționare către linia germinativă, ca primă etapă, pentru a determina producerea multor tipuri diferite de neutralizare pe scară largă de anticorpi (bnAbs). Stimularea producției de bnAbs a fost urmărită ca un graal sfânt în HIV de zeci de ani. Se speră că aceste proteine ​​din sânge specializate se pot atașa la proteinele de suprafață ale HIV numite vârfuri, care permit virusului să pătrundă în celulele umane și să le dezactiveze printr-o regiune dificil de accesat, care nu variază prea mult de la tulpină la tulpină.

„Noi și alții am postulat acum mulți ani că, pentru a induce bnAbs, trebuie să începeți procesul prin declanșarea celulelor B potrivite – celule care au proprietăți speciale, oferindu-le potențialul de a se dezvolta în celule secretoare de bnAb”, a explicat Dr. William Schief, profesor și imunolog la Scripps Research și director executiv de proiectare a vaccinului la Centrul de neutralizare a anticorpilor IAVI, al cărui laborator a dezvoltat vaccinul. In acest studiu, celulele vizate au fost doar aproximativ unul la un milion din toate celulele B naive. Pentru a obține răspunsul corect al anticorpilor, trebuie mai întâi să amorsăm celulele B potrivite. Datele din acest studiu afirmă capacitatea vaccinului imunogen de a face acest lucru. ”

 

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata Desprehiv.ro