O femeie de 88 de ani a fost prima persoană vaccinată anti-COVID-19 la centrul deschis luni în Alba Iulia, în sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”, unde locurile sunt ocupate în totalitate până la sfârşitul săptămânii, au transmis reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Pentru prima zi de vaccinare s-au înscris 240 de persoane, reprezentând capacitatea maximă, iar tot restul săptămânii programările sunt epuizate. Vaccinarea a debutat fără probleme şi depunem toate diligenţele ca acest lucru să persiste în continuare, respectiv să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a declarat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Prima persoană vaccinată a fost o femeie in vârstă de 88 de ani, care a reuşit să se înscrie în platformă cu ajutorul copiilor.

„Nu am deloc emoţii. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze, iar cei în vârstă care nu sunt decişi ce să facă să îşi întrebe copiii sau pe cei mai tineri”, a îndemnat femeia, care a venit însoţită de fiica ei.

Un număr de 3.605 persoane din judeţ, din care aproape 1.800 din Alba Iulia, s-au programat, prin intermediul platformei, pentru a se vaccina în perioada 18 – 25 ianuarie inclusiv. Şi la Sebeş, Cugir, Blaj şi Aiud, unde capacitatea de vaccinare este de 60 de persoane pe zi, locurile sunt ocupate pentru această săptămână.

Pentru faza a II-a sunt aprobate 14 centre de vaccinare în judeţ, din care 6 centre sunt funcţionale din etapa I.

Până luni în judeţul Alba au fost vaccinate peste 3.000 de persoane. AGERPRES